fbpx

Nissan Skyline GT-R R32 – a rajongók kedvence

Duna Auto

JOKOHAMA – A rajongók elmondták véleményüket, és a Nissan Skyline GT-R R32-t került ki győztesként a #NISMOtop20 versenyben.

A győztes modell három másik emlékezetes GT-R versenygépet előzött meg: a Bathurst 12 órás autóverseny, a Blancpain GT és a GT300 sorozat bajnoki címeit elhozó Nissan GT-R NISMO GT3-at, a 2003-as japán JGTC túraautó-bajnokságot megnyerő GT-R R34-et, illetve a Nissan GT-R NISMO GT500-at.

Az R32 versenyautó múltja és kultuszautó-státusza azonban biztosította számára a győzelmet. A mindössze öt éven át gyártott Skyline GT-R R32 három földrész számos versenysorozatában és sok más rangos autóversenyen is fényes sikereket aratott. Európában az 1991-es a Spa-i 24 órás autóverseny abszolút győzelmét szerezte meg egy R32.

A modellel ugyanebben az évben ausztrál túraautó-bajnokság (ATCC) bajnoki címét is begyűjtötték, ami 1992-ben is megismétlődött, miközben mindkét évben az R32 volt a Bathurst 1000 kilométeres autóverseny győztes autója is.

Mindezzel együtt az R32 legnagyobb sikereit a japán túraautó-bajnokságokban aratta: a Japán JTC túraautó-bajnokságot 1990 és 1993 között megszakítás nélkül a Nissan Skyline GT-R R32-ket használó csapatok – a Hasemi és az Impul – nyerték meg.

Az autóversenyzésből hozott öröksége mellett az R32 kultuszautó-státusza a Gran Turismo játékszériában való szereplésével vált megdönthetetlenné rajongói szemében.

Túraautó-versenyek sokszoros bajnokaként és a játékosok számára is hosszú ideje kitartóan az egyik legnépszerűbb választást jelentő Nissan Skyline GT-R R32 már a világ versenypályáin, a képernyőn, illetve most a #NISMOtop20 szavazás során minden idők legnagyszerűbb NISMO versenyautójaként is bizonyította értékeit.

A szavazás első három helyezettje:

1. Nissan Skyline GT-R R32

A japán JTC versenysorozat 1990-es és 1992-es bajnoka, győzelem a Spa-i 24 órás autóversenyen és az ausztrál ATCC sorozatban. A Gran Turismo egyik nagy kedvence.

2. Skyline GT-R R34

JGTC bajnoki cím Satoshi Motoyamával és Michael Krumm-mal.

3. Nissan GT-R NISMO GT3

Győzelem a Bathurst-i 12 órás autóversenyen, a Blancpain GT és a Super GT300 sorozatok bajnoki címei.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb