fbpx

Opel Kadett C (1975)

Duna Auto

Ez egy 1975-ös Opel Kadett C, teljesen restaurálva, 7 éve az enyém a kis kocsi, 3 évig tartott a restaurálás. 8 évvel ezelőtt voltam egy Opel találkozón, abban az időben egy F Astrám volt, de nem is ez lènyeg, hanem az, hogy megláttam egy C Kadettet, megálltam előtte és csak ámultam, bámultam. 10 perc múlva azt mondtam, hogy nekem lesz egy ilyenem és 1 év múlva sikerült is megvennem egy öreg bàcsi Kadettjét, hátul a kert végéből, a gazból hazavittük és jöhetett a felújítás.

Teljesen darabokra lett szedve és újjá lett építve. Kis izomautó, egy-két dolgot át kellett alakítani, de hála a jó szakembereknek, minden sikerült. Így kapott egy c20ne motort, és egy getrag 240 es váltót átalakítva, hogy felmenjen a motorra, valamint egy Manta hátsó hidat, egy méretre szabott kardánt, és egy teljesen átalakított kipufogórendszert.

kad1 lad3 kad4

Az autó most 116 lóeró és kb. 160-170 et megy, de pillanatok alatt gyorsul. Ültettünk rajta kb. 8 cm-t, az autó súlya 880 kg. Nagyjából 3,5 év alatt készült el a kis járgány, amely csak hobbicélokra van használva. Köszönöm szèpen, hogy megjelenhet az oldalatokon.

Pásti Zoltán

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb