fbpx

Szeretnéd bemutatni autódat/motorodat a retrovasak.hu-n? Itt a lehetőség!!

A retrovasak.hu 2015 szeptemberi indulása óta rengeteg e-mailt, facebook-üzenetet, megkeresést kaptunk tőletek, aminek elképesztően örülünk. A nagy érdeklődésre való tekintettel az eddigieknél sokkal komolyabb erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy minél gördülékenyebben menjen veletek a kapcsolattartás. Éppen ezért készültünk egy rövid kis útmutatóval, hogy mit és hova küldjetek nekünk.

Kezdjük azzal, hogy minden anyagot szívesen fogadunk. Nem kell mentegetőzni, ha van a járgányod oldalán egy horpadás, amit még 20 éve ejtett rajta a nagyfater. A szépséghibákkal együtt is örömmel kitesszük oldalunkra autód/motorod történetét, a lényeg, hogy átjöjjön az adott típus iránti elkötelezettség az íráson/fotókon. Az sem lényeges, hogy mennyi pénzt raktatok bele a felújításba, inkább az, hogy mi vezérelt titeket, illetve mennyire voltatok/vagytok lelkesek. A célunk az, hogy megmutassuk: hazánkban is sokan rejtegetnek a garázsban igazi kincseket, legyen az egy keleti, nyugati, olcsó, drága, romosabb, vagy felújított autó/motor.

pan

blank

blank

A lényeg: 1997 novembere előtt gyártott autókról/motorokról minden mennyiségben várjuk az írásokat és a fotókat egyaránt (20 év a „korhatár”), sőt, szívesen biztosítunk számotokra rendszeres megjelenési lehetőségeket, az „olvasói blogok” rovatunk kifejezetten azért létezik, hogy online felületünkön mindenkinek tudjunk „helyet adni”, aki szeretné bemutatni járgányát.

Hogy miről írjatok nekünk? Röviden: mindenről, amit csak fontosnak tartotok az autótokkal/motorotokkal kapcsolatosan. Hosszabban: jöhet a történet, műszaki paraméterek, illetve, hogy hogyan került hozzátok és miért pont ezt választottátok? Mennyit hajtottátok, milyen „harctéri” sérülések érték és milyen fontos javítást kellett/kell rajta a közeljövőben eszközölni. Továbbá miféle praktikákkal tartjátok fenn az állapotát, mik a fenntartási költségei, illetve, hogy milyen életérzést ad. Természetesen fényképeket is várunk, korabelieket is, frisseket is, beltérről, külsőről. Egyszóval tényleg minden apróságot szívesen veszünk a kétkerekűről/négykerekűről, ha több írás is születik róla, esetleg egy folytonos „blog”, annál jobb. Minden írás megjelenik facebook-oldalunkon is, viszont arra kérünk titeket, hogy trágár szavakat ne használjatok benne, valamint ügyeljetek a helyesírásra.

Ha írást nem, csupán fotókat küldenétek, mi annak is örülünk, ezek a retrovasak.hu olvasói galériáiba kerülnek majd, ha van rá mód, 800×600-as fotókat csatoljatok, ugyanis szerkesztői felületünkön ezzel a mérettel tudunk dolgozni.

A legfontosabb pedig, hogy hova töltsétek fel/küldjétek el az anyagokat: készült egy zárt facebook-csoport, amely az alábbi linkre, vagy a lenti képre kattintva érhető el: https://www.facebook.com/groups/692683774195358/?fref=ts, ide felveszünk mindenkit, aki szeretne írást és fotókat küldeni. Ebbe a csoportba tölthettek fel fotókat, word-dokumentumokat, bármit, amit fontosnak tartotok az autótokról, ezen a felületen garantáltan nem kavarodik el semmi, és mi is jobban számon tudjuk tartani, hogy ki, mit, mikor küldött. Előbb-utóbb pedig minden kikerül a retrovasak.hu-ra. Kérlek titeket, hogy hirdetési felületként ne használjátok a csoportot! Második opcióként az info@retrovasak.hu e-mail címen is elérhetőek vagyunk.

ujretro

Iránymutató, hogy milyen gondolatbeli kérdések alapján próbáljátok meg felépíteni írásotokat:

-Mi a jármű története, kik voltak az előző tulajdonosok, milyen úton került hozzátok, miért pont ezt választottátok?

-Melyek a jármű főbb jellemzői, tulajdonságai, miféle rigolyái vannak, illetve milyen előnyökkel bír?

-Mik a műszaki paraméterei, fogyasztása, fenntartási költségei, hány kilométer van benne, milyen alkalmakkor használjátok?

-Hogyan sikerült ilyen állapotba hozni, illetve milyen praktikákkal/óvintézkedésekkel lehet megakadályozni az amortizációt?

-Hogy zajlott a felújítás, milyen fontos javítások voltak rajta, várható-e a közeljövőben nagyobb munkálat az autón/motoron?

-Milyen életérzést képes adni a járgány, hogyan reagálnak, ha meglátnak vele az utcán?

RetróVasak csapata

retrovasak.hu | tesztelok.hu

Kontakt: retrovasak.hu/kapcsolat/

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb