fbpx

Tom Hanks átvette a Kispókját

Nem akármilyen történet kerekedett Tom Hanks és a Polski Fiat köré, melynek gyökerei egészen Budapestig nyúlnak vissza. Ugyanis még tavaly a fővárosunkban forgatott az amerikai színész, és úgy hozta a sors, hogy összefutott néhány Kispolszkival, melyek annyira megtetszettek neki, hogy pár fotó erejéig pózolt is mellettük. A Twitteren nagyot futottak a képek, így már ekkor felkapta a média a sztorit, mely mostanra odáig jutott, hogy Tom Hanks valóban egy Polski Fiat tulajdonosa lett!

Rafal Sonik, lengyel raliversenyző a tavaly ősszel készült képek láttán azzal az ötlettel állt elő, hogy a rajongókkal összefogva megajándékozza a színészt egy Kispókkal. Gyorsan kiderült, hogy ezt komolyan is gondolják, hiszen nagyjából 600 ezer forintnak megfelelő zlotyiért vettek egy 126p-t, ezt követően pedig jöhetett is a felújítás, mely kívül-belül érintette a kisautót.

Polski

Polski

A műszaki munkákat a BB Oldtimer Garage végezte, az utasteret pedig a Carlex Design vette kezelésbe. A végeredmény pazar lett, a fekete-halványzöld varrott bőr, és a fehér kormány mellé még a műszerfalat is átalakították, utóbbin a „Bielsko-Biala for Tom Hanks” felirat is szerepel. Ez egyébként egy plakett formájában az autó hátuljára is felkerült, egészen pontosan a 126p felirat alá. A több hét munka után végül nyárra elkészült, és egy jótékonysági rendezvényen bemutatott Polski Fiat nagy útjáig azonban egészen az elmúlt napokig kellett várni.

Varsóig tréleren tette meg az utat, onnan pedig repülőre pakolták, és meg sem állt Los Angelesig, ahol a színész végre birtokba vehette a fehér Polskit, majd egyből ment is vele egy karikát! Szép kis történet ez, ha nem hiszitek, itt a bizonyíték egy videós összefoglaló formájában. Külön felhívnánk a figyelmet a turbinák szintjébe emelt Polski Fiat látványára, egészen elképesztő!

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb