fbpx

Zsiguli VAZ 2101 – a Csodaautó

1975 november 17-én hoztam el Debrecenből a Merkúr autókereskedésből ezt a gyönyörű autót, melyet 80170 Ft-ért vásároltam. Ezidáig 38595 km-t futott a kocsi, amely teljesen újszerű állapotban van, a fényezése 100 százalékban eredeti gyári, nem lett újrafényezve, és javítgatásokat sem kellett rajta végezni. Az autó a mai napig rendelkezik érvényes forgalmi engedéllyel, megvan az eredeti csekkfüzet, vásárlási szelvény, javítási útmutató és jótállási könyv. Szintén eredeti a szerszámfelszerelés, valamint az elsősegélydoboz.

01

Az alvázon, melynek fényezése ugyanolyan, mint a karosszériáé, minden csavaron különböző színű műanyagkupakok vannak szimmetrikusan elhelyezve. Három évtized alatt csak egy garnitúra gumit (nem kopás, hanem kopogás miatt!), kipufogót, és akkumulátort kellett cserélni. Az eredeti TESLA akkumulátor 18 évig működött, töltés nélkül. 30 év  alatt  egyszer sem cseréltem még égőt. Érdekességként említem meg, hogy a kocsit mindössze kétszer érte eső.

Ha felkeltettem éreklődését e csodálatos autó iránt, és kérdése van, bátran írjon e-mailt, kérdését, észrevételét szívesen várom.

blank

Godó Oszkár, Ságújfalu

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb