fbpx

7. Szovjet Jármű Túratalálkozó – és 4. Szoci Jármű Kiállítás – Szolnok

Szolnokon igen aktív és barátságos a veterános élet, ezt már a Trabant-kaland alatt is megtapasztalhattuk. Most visszatérünk a Trabival, és nem is akármilyen apropóból, a nyertes, Honffy Dániel ugyanis ezen az eseményen veszi át az autót, méghozzá korhű környezetben, számos keleti autó társaságában, egy már hagyományosnak mondható kiállítás keretei között.

wart1

A Tisza parti városban a jövő héten a keleti vasaké lesz a főszerep, Ifj. Kánya Zoltán szervezésében augusztus 4. és 7. között, a Turisztikai és Szabadidő Központban (a volt KISZ-táborban) rendezik meg a 7. Szovjet (és Szoci) Jármű Túratalálkozót, illetve a 4. Szoci Jármű Kiállítást, utóbbit a zárónapon, vasárnap tartják, erre az eseményre a belépés ingyenes, előbbihez azonban regisztráció (szovjet@alfoldiveteran.hu) szükséges, augusztus 2-ig kell jelezni a részvételt.

A vasárnap a retrovasak.hu számára is tartogat egy nagyon fontos programot, méghozzá a Trabant-kaland hősének, a kis 601-esünknek az átadását, aki augusztus 7-étől már újdonsült gazdája társaságában pöfög tovább. Előreláthatólag 12-13 óra körül kapja meg Dániel a kulcsokat, természetesen lesz egy 20-30 perces, kötetlen beszélgetés is a kalandról, várunk mindenkit szeretettel köreinkbe!

trab1

Látnivaló és program is akad majd bőven, tavaly 138 jármű és 1800-2000 látogató vett részt az eseményen, akik pedig idén csatlakoznak, azoknak is érdemes átnézni a részletes programot, lesznek járműtörténeti bemutatók (többek között Zaporozsec 698A, Moszkvics 408, Dacia 1300), nosztalgia ruha verseny, alkatrész bazár, gyermekprogramok és nosztalgiabüfé is! A hangulatról mindent elmond az alábbi videó, mely a tavalyi túratalálkozó beharangozójaként készült:

Gyertek el ti is, beszélgessünk a kalandról, és persze csodáljuk meg a többi keleti járgányt, biztos vagyok benne, hogy kellemesen nosztalgikus lesz a légkör, és sok érdekes történet cserél majd gazdát. A programok ide, illetve ide kattintva elérhetőek, egyéb kérdés esetén a 0630/23-33-193-as telefonszámon érdeklődhettek.

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb