Duna Auto Back Friday

Első Kispolskim története – Kálmán Tamás

blank

2013-ban testvérem szabadidős biciklizése során látta meg egy pajtában a szénakupac alatt és a lehetőséget meglátva sikerült a volt tulajdonostól megvásárolni. Másnap már ki is lett húzva a pajtából egészen hazáig, ott fedett helyhiány miatt egy volt furgon társaságát gyarapította a paintball pályánkon.

blank

Lotus Cleaning

blank

Pár héttel rá a hóból kiásva már fedett helyre tudtuk rakni. Nem a legjobb állapotban volt, de a sikeres beindítás után jobb kedvre derülve nekivágtunk a helyrepofozásának. Először még csak gyári állapotra állítottuk helyre, hogy tudjunk vele menni.

Az autót, mivel ki volt vonva véglegesen a forgalomból, ezért magán területünkön hobby célból használtuk és egyre jobban megszerettük, egyre jobban foglalkoztunk vele.

A saját rally pályánkon több versenyen is befogtuk, de sajnos a legutolsón útba volt egy MX6-os Mazdának. A koccanás nem kis nyomot hagyott az autóban, de sikerült nagyjából kilakatolni.

blank

Az én személy szerinti történetem csak ezután kezdődött az autóval, mivel ekkor kezdtem tanulni vezetni és bátyám kispolskija tökéletes lenne kezdésnek, így nekem adta, mikor betöltöttem a 12. életévemet.

Nagyon megszerettem, mindig bütykölgettem, ahogy az évek teltek egyre jobban és egyre több mindent tudtam rajta alakítani. Törekedtem az igényességre és az egyediségre. Nem nagyon volt olyan része az autónak amihez nem nyúltunk volna hozzá felújítás vagy szépítés céljából. A márkahűségünk egyre szilárdabb lett, gyűltek a donor Kispolskik és az alkatrészek is.

Vittük Kispolski találkozókra, kapott jó pár dicséretet és egyre nagyobb becsben tartottam az autót.

blank

blank

blank

Ezekután visszatérve régi rally pályás múltjához és a fitt motorját kihasználva, a találkozókon részt vettem vele kisebb szlalom versenyeken.

A hétvégi szórakozásokból sem maradhatott ki, többek között volt kempingezés, versenyezgetés, mezei nyúl kergetés, autózással párosított kerti partik.

blank

Mivel egy sima fedett helynél többet érdemel, ezért saját kis garázst építettünk neki, ahol nem okoz gondot a tárolása, így úgy érzem az autó elnyerte végleges helyét és kinézetét.

blank

Most folyamatban a jogosítvány megszerzése, meg folyamatban a következő Kispolskim építése…

Köszönjük Kálmán Tamás olvasónknak

zparts autóalkatrész
Lotus Cleaning retrovasak.hu

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb