fbpx

Meseautótól a Merkurig az AMTS-en

2015-ben nagy sikert aratott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban az Autós Nagykoalíció és a magyarjarmu.hu együttműködésében megrendezett Meseautótól a Merkurig kiállítás, amely a hazai autó- és motorkerékpár kereskedelem történetét mutatta be a XX. század kezdetétől, az első autókereskedések megjelenésétől az 1989-es rendszerváltásig.

A március 23-25 között a Budapesti Vásárvárosban megrendezésre kerülő AMTS – Nemzetközi Automobil és Tuning Show „G” pavilonjában, a Magyarok a világ járműgyártásában stand részeként a látogatók újra megtekinthetik ezt a kiállítást.

A kiállításon huszonhárom, fotókkal és illusztrációkkal gazdagon díszített tabló segítségével feltárul egy érdekes, izgalmas szakma múltja. A kiegészítő tárlókban található dokumentumok segítségével a látogatók betekintést nyernek az egykori budapesti és vidéki kereskedések életébe, és azt is átélhetik, milyen volt régen az akár évekig várt járművet megpillantani a Merkur átadótelepén. Akik átélték a Merkur-korszakot a MAVAMSZ – Magyar Veteránjárművesek Szövetségének jóvoltából több, egykor a Merkur által árusított gépkocsik segítségével idézhetik vissza a kort. Megtekinthető lesz egy Volkswagen Bogár, amelynek mai napig megőrizték a kiutalási papírját, és a vételár befizetési bizonylatát, továbbá egy Škoda, egy Trabant és egy Zsiguli is.

Mindemellett ízelítőt kapnak az autókereskedelem szociológiájáról, a reklám és az autók kapcsolatáról.  Az Állami Áruházak hangulatát élheti át az, aki eljön és szemügyre veszi a Berva és Danuvia motorokat, amelyeket a Maróti Gyűjtemény ad kölcsön a kiállítás idejére. Az autóközlekedés és a kereskedelem mellett a vendégek elé tárul a tankolás és a benzinkutak hazai története is egy Klíma I kútoszlop, kiegészítő tárgyak és néhány tabló segítségével.

„Bízunk benne, hogy az autós szakma érdemeinek és értékeinek bemutatásával ez a kiállítás is hozzájárul a magyar autóipar- és kereskedelem hagyományainak megőrzéséhez és fenntartásához.” – nyilatkozota a Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Ne feledjétek, az AMTS több, mint 1.000 járműkülönlegességgel várja idén a látogatókat, múlt, jelen és jövő autócsodái tekintetében egyaránt, március 23-25. között a Hungexpón!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb