fbpx

Programajánló: Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

2019. április 5-7. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Park-ban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását, a budapesti Oldtimer Show-t. 100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500 db veterán jármű képezi majd a kiállítás tárgyát, ezeken belül is minden típusból csak 1-1 db lesz látható, méghozzá a fellelhető legszebb példány.

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia-járműves esemény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete egy hosszított hétvégére teljesen megtelik látványossággal. A fő vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása jelenti, melynek összeállítását a szervezők 1 éves előkészítő munkája előzte meg. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2019-ben minden eddiginél nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai is.

Főhelyen lesz kiállítva egy 106 éves restaurált Mercedes Simplex és egy másfajta karosszériájú, eredeti állapotban megmaradt 107 éves Simplex. A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük a klasszikus amerikai nagyvasakat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. Közkívánatra idén ismét a nézők szeme előtt fog lépésről-lépésre összeépíteni egy veterán sportautót az egyik restaurátor csapat.

A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot, a Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt pedig oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokra számíthatnak.

A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, arcfestés, légcsúszda, ugrálóvár és játszótér. A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és két igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

Ismét megrendezik a nagysikerű Kalandjárók Kiállítást, ahol lakókocsik és szabadidős járművek lesznek láthatóak. A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a Tuningautó Kiállítás a fiatalok kedvéért és OT Találkozó a túrázás-kedvelő oldtimer autósoknak.

Lesz három újdonság is: USA Autó Kiállítás a Víztorony Parkban, Volga Kiállítás az Orient előtt és működő 120 éves cséplőgép bemutató a traktorkiállítás területén. A nagy parkban lesz nagyszabású Gőzmozdony Kiállítás és Vasútikocsi Kiállítás, valamint Terepasztal Kiállítás. A hagyományőrzés ismét teret kap: Háztáji és Kézműves Vásár, ahol füstölt kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji ételekből és kézműves termékekből lehet válogatni.

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető! Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyával és Erzsébet Utalvánnyal. Az elővételes jegyek megvásárlására 2019. márc. 31-én 24:00-ig van lehetőség. Egyéb tudnivalókért érdemes körülnézni a rendezvény weboldalán, vagy közösségi felületén!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb