fbpx

1 éves a RetróVasak

Egy éve annak, hogy útjára indítottuk a www.retrovasak.hu-t, annyi minden történt ezalatt a 365 nap alatt, hogy ha akarnám, sem tudnám az összes fontos pillanatot fejből felidézni. Még szerencse, hogy az internet mindent megőriz, ezért néhanapján, mint egy olvasó, böngészgetek az oldalon és magam is meglepődöm, hogy mennyi érdekes sztorival ajándékoztatok meg minket, és nagyon remélem, hogy mi is titeket! A nagy szavakat és a mázos ömlengést elkerülve csak annyit szeretnék mondani: köszönöm/köszönjük!

blank

A retrovasak.hu-val kapcsolatos nagyobb munkálatok ugyan már 2015 augusztusában elkezdődtek, ám szeptember 3-án jutottunk oda, hogy egy nagy levegő után belecsobbantunk – a tesztelok.hu indítása után immár második alkalommal – az internet autós bugyrába. Túlzás nélkül állíthatom, hogy felülmúlta várakozásainkat az oldal iránt mutatott érdeklődés, így történhetett meg az, hogy ma már több mint 20 ezren követtek minket közösségi oldalunkon, és olvasottsági statisztikáink is igen jó számokat (havi 130-150 ezer oldalmegtekintés) mutatnak. De félre az unalmas adatokkal, idézzük fel, hogy mi is történt az első évünkben!

Az indulást követően egyből sztorik tömkelege árasztotta el e-mail- és facebook fiókunkat, ezért úgy döntöttünk, hogy „olvasói anyagok” néven egy zárt csoportot hozunk létre, ahova a mai napig érkeznek a jobbnál-jobb történetek, melyeket idővel a weboldalon is megosztunk a nagyközönséggel. Mivel rengeteg emlékezetes cikk született, ezért a következő héten minden nap megosztunk egy archív írást facebookon is, hogy még véletlenül se felejtsétek el Pál Rómeó Pininfarináját, Balog Zoltán különleges Wartburgját, vagy Bátor Attila Moszkvicsát!

blank

A kapcsolatok épülése – és ehhez még visszatérek – volt talán a legmotiválóbb része az egésznek, ahogy egy levélváltásból mára személyes ismeretségek és talán mondhatom, hogy barátságok szövődtek, nagyon sok értékes emberrel hozott össze minket a RetróVasak, mindenképp megemlíteném a Keleti Blog csapatát, Bellát és Makit, az EMTCE oszlopos tagjait, vagy Bacsa Zolit, aki a Keréknyom Blog gazdája és ma már a tesztelok.hu újságírója is.

Aztán ott voltak/vannak a saját kisebb és nagyobb „akcióink”, az online térben futottunk össze Eduarddal, akit alaposan kifaggattunk a Daciájáról, melynek az a szuperképessége, hogy időnként a Time Square-en szambázik. Februárban pedig a Diamond Cars-nál vendégeskedtünk, ahol nem csupán a Datsunok, hanem maga a műhely is olyan hangulatot árasztott, amit nem lehet elfelejteni!

Majd tavasszal belefogtunk a már régóta szövögetett tervünk megvalósításába, ami nyáron célba is ért, hiszen hosszas szervezőmunkát követően végre útnak indult a Trabant-kaland. 2660 kilométeren át terelgettük kedvenc kétüteműnket szerte az országban, ezúton is köszönet Matyi-Szabó Csengének a remek fotókért! Itt térek vissza a kapcsolatokhoz, ugyanis a háromhetes túránk alatt sok-sok olvasónkat ismerhettük meg, rengetegen csatlakoztak hozzánk, ennél nagyobb motiváció pedig aligha létezik. Előttünk van még az I. RetróVasak találkozó is, reméljük, hogy sikerül felnőnünk a feladathoz és egy kellemes rendezvénnyel hangolódhatunk rá a további feladatainkra. Mert vannak még bőven ötletek a tarsolyunkban, és néhányat ezek közül még 2016-ban megvalósítunk.

Bár az alapok erősek, biztos vagyok abban, hogy bőven van még hova fejlődni, de tudjuk az irányt, a következő évünkbe pedig már a meglévő tapasztalatainkkal vágunk bele. Csak annyit kérek/kérünk, hogy őrizzétek meg a lelkesedéseteket, osszátok meg velünk autós történeteiteket, formáljuk együtt a közösségünket!

Hogy mit tartogat a jövő? Valami ilyesmit:

blank

Bense Róbert – alapító-főszerkesztő / Kajári Zoltán – tulajdonos

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb