fbpx

A retrovasak.hu bemutatja: Dacia-kaland 2019

Hihetetlen, hogy mennyire gyorsan telik az idő. Még most jártuk be Csehországot egy 1979-es 105S-sel, de mintha a harmadik találkozónk is tegnap lett volna. Bár a közelmúlt rengeteg szép emléket hagyott maga után, mégis itt az ideje, hogy új kalandok elé nézzünk (aki szemfüles volt, az már Instagramon észrevehette, hogy valamire készülünk), amiben egy Dacia lesz a partnerünk, egészen pontosan ő:

blank

Nem is tudom, hogy honnan induljak, kicsit hasonló belekezdeni egy ilyen hosszú távú cikksorozatba, mint amikor a téli pihenő után először tartósabban veszed elő a Trabidat/Ladádat/Škodádat (ide tetszőlegesen bármi beilleszthető). Mindig hatalmas élmény egy túra felvezetése, főleg úgy, hogy a kitűzött célok már régóta a szemeink előtt lebegnek. Ez a szűk öt hónap pedig remélhetőleg rengeteg izgalmat rejteget magában.

blank

blank

A Dacia-kaland immár a negyedik országos és határokon átívelő túránk lesz, főszereplője pedig nem más, mint egy 1988-as 1310-es, mely Perger Zoli garázsából származik és csodálatos állapotban maradt fenn az utókor számára. Aki rendszeresen követte a Škoda-kaland történéseit, az párszor már találkozhatott az ATI feliratos, a móka kedvéért oktatóautóvá „maszkírozott” Daciával, Tapolcán például vele jártuk körbe legalább kétszer a várost, hogy találjunk valami szállást, aminek a vége az lett, hogy Zoliék lakóautójában töltöttük az éjszakát. Nos, ilyen egy kaland…

blank

Úgy alakult, hogy végül hozzánk került az autó, ami aztán már a III. RetróVasak Találkozón is ott volt, természetesen lábon hoztam haza, a következő hetekben még tettünk vele jó néhány karikát, utána pedig következett a téli álom. Majd jött a tavaszi ébredezés…a Daciánk pedig nem is akármire ébredt, egy komplett terv lett képletesen kiterítve a motorháztetejére, ami az idei utunk főbb pontjait vázolta fel. Mivel tavaly bevált a kettéosztott túra, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is egy hasonló formátumot választunk. Egyrészt így nem lesz olyan zsúfolt a program, másrészt több olyan esemény fér bele, ami színesebbé teszi majd a kalandozásainkat. Ugyanúgy meglesznek a túrát felvezető találkozók, bemutatók, kisfilmek, mint az elmúlt években, ám nyáron külön-külön időpontokban szeljük át az ország bizonyos részeit, illetve lesz egy erdélyi karikánk is, és ha minden jól megy, akkor egy siófoki retró-hétvégénk is.

blank

A túra menetéről a közeljövőben közzéteszünk egy cikket, így aki szeretne mellénk szegődni, az időben tudomást szerezhet a főbb dátumokról. A nyereményjátékot májusban indítjuk, a túra utózöngéi pedig egészen augusztus közepéig fognak tartani. Dióhéjban ennyi, nagyon várom már, hogy a Dacia-kalandot kifejthessem nektek, és a retrovasak.hu teljes csapata bízik abban, hogy 2019-ben is hangulatos élménybeszámolókkal tudjuk megörvendeztetni a nagyérdeműt. Tartsatok velünk, kövessétek a Dacia-kalandot a weblapunkon, illetve közösségi oldalainkon is, mostantól hetente érkeznek a kapcsolódó cikkek, videók, miegymás!

Cikk | fotók: Bense Róbert


A Dacia-kaland fő támogatói: Duna Autó Zrt., Motoparts Webáruház, Autotveszek.hu 

blank

blankblank

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb